Een baan in de techniek is altijd goed.

Marcel | Projectcoördinator

“Ik ben van de generatie die het analoge nog heeft meegemaakt, dingen als een floppy, de eerste computers en oude centrales.”

 

Aan ervaring geen gebrek.

Eind 2025 wordt het 2G netwerk uitgeschakeld. In de tussentijd staat er een grote opgave op de planning binnen de infra-sector, waaronder voor Marcel. Marcel heeft al ruim 42 jaar ervaring in de telecom, je kan dus wel spreken van een ervaren rot in het vak. Vele innovaties heeft hij al zien komen en gaan.

 

Binnen zijn huidige rol als Projectcoördinator bij Anexo Energy coördineert hij op dit moment de uitfasering van de GPRS Xemex modules voor de wisseling van 2G naar 4G op de elektriciteitsmeters. Een begeleidende en coördinerende rol waarin hij monteurs ondersteunt, de aannemers en werkvoorbereiding aanstuurt en, waar nodig, begeleidt.

 

Hoe een gemiddelde dag er voor hem uitziet? Lachend vertelt hij dat hij iedere dag start met een bakkie koffie. De rest van de dag bestaat uit het bijhouden en verwerken van de meetrapporten, cijfers analyseren en kwaliteitscontroles uitvoeren. Vervolgens maakt hij de planning die doorgestuurd wordt naar aannemers en naar de werkvoorbereiding.

 

“Als iets niet gaat zoals gepland? Koe bij de horens vatten en zo snel mogelijk oplossen! Mensen moeten er weinig last van hebben.”

 

 

Niet opgeven, doorzetten, discipline & structuur.

Marcel probeert altijd zoveel mogelijk structuur in zijn werkzaamheden aan te brengen, iets dat voortkomt uit zijn tijd bij defensie. Op zowel persoonlijk als op werkvlak geeft hij aan hier nog steeds profijt van te hebben en wat hij dagelijks hanteert.

 

Ondanks dat Marcel vroeger politieagent wilde worden zit hij ondertussen al 42 jaar in het vak. Wat trekt hem zo in de elektrotechniek? “Het zit in je.” Zegt Marcel vol overtuiging.

 

“De techniek verandert continu, hierdoor blijf je jezelf als mens ontwikkelen en blijf je altijd leren.”

 

 

 

Een baan in de techniek is altijd goed.

Dit is iets wat mijn vader vroeger al tegen mij zei. De techniek blijft veranderen en de wereld moet hierin mee veranderen. Volgens hem zou het voor de sector een goeie investering zijn om meer jongeren aan te trekken en deze vervolgens te koppelen aan de “ervaren rotten in het vak”. Zelf geeft hij aan ook veel te leren van deze jongere generatie. Een win-win situatie waarbij je beide van elkaar kan leren.

 

Marcel heeft tijdens zijn carrière verschillende functies vervuld binnen de telecom.

 

“Van draadjes trekken tot aan de tekentafel als engineer in de werkvoorbereiding. Dit was heel waardevol omdat je de monteur dan ook echt begrijpt.”

 

 

 

Zijn huidige functie vond Marcel met hulp van Sement.

 

“De waarde van Sement? De ondersteuning en begeleiding vanuit jullie stonden voor mij centraal bij het vinden van een nieuwe baan. Sement blijft op de achtergrond ook betrokken. Koen komt zo af en toe langs om bij te kletsen. Dit face-to-face contact ervaar ik als zeer positief. Daar is Sement goed in.”

 

Marcel is nog niet klaar met werken Hij heeft nog 7 jaar tot zijn pensioen, maar zou daarna graag nog willen blijven werken als die mogelijkheid er is.

 

“Ik vind werken leuk. Het lijkt mij leuk als er voor mijn pensioen nog een technische ontwikkeling komt die totaal nieuw is. Ben benieuwd wat er op mijn pad gaat komen!”

Koen Helder adviseur civiel Civiel

Koen Helder

Adviseur Civiel - 06 1486 4850

Heb jij net als Marcel een passie voor techniek en wil je ook een bijdrage leveren aan de innovaties binnen de infra sector? Koen komt graag met je in contact!

06 1486 4850 koenhelder@sement.nl