“Van bezemjongen tot hoofduitvoerder.”

Hans | Hoofduitvoerder

“Vroeger hadden veel mensen door het vele sjouwen rugklachten. Tegenwoordig hebben we apparaten en machines om spullen te verplaatsen. Dit is wel echt een positieve ontwikkeling van de afgelopen jaren.”

 

63 jaar en vanaf zijn 16e al werkzaam in de bouw, maak kennis met Hans! Zijn verhaal? Daar nemen we jullie graag in mee. 

 

We gaan 47 jaar terug in de tijd, Hans vond zijn eerste baan als timmerman. Op deze manier leerde hij al snel het vak kennen. Hij liep met verschillende timmerlieden mee en ging aan de slag als zelfstandig timmerman. “Ik leerde van iedereen wat.”

 

 

Van kleine naar grote projecten.

Op zijn 27e maakte Hans de stap naar de rol van uitvoerder. Van kantoorruimtes van 1400 m², naar projecten waar miljoenen in worden geïnvesteerd. Met een lach op zijn gezicht vertelt Hans dan ook hoe trots hij is op een aantal van deze projecten. “Dan zit ik in de auto en zie ik een project waarvan ik alles nog in detail kan herinneren.” 

 

Het leukste aan zijn werk? “Een project van begin tot eind begeleiden!” Een goede oplevering is voor hem dan ook een groot feest. Hans kan zijn pensioen al ruiken, maar voordat het zover is, wil hij nog één bijzonder project volledig afronden.

 

“Er zitten heel veel facetten in dit project, zoals dat we bijvoorbeeld rekening moeten houden met het treinspoor dat zich naast dit project bevindt. Als er te veel trillingen ontstaan, kan het treinstel namelijk van de rails schieten.”

 

 

Het slotstuk.

Hans zijn laatste project vindt plaats in zijn woonplaats Gouda. Na slechts vijftien minuten fietsen staat Hans al op de bouwplaats. Wat dit project uitdagend maakt, is dat er rekening gehouden moet worden met het verkeer rondom de bouwplaats. Om de locatie toegankelijker te maken voor iedereen, wordt er een extra in- en uitrit gemaakt om zo veilig mogelijk te kunnen werken. Veiligheid is een onderwerp dat voor Hans hoog in het vaandel staat.

 

“Het belangrijkste in mijn werk is dat we veilig kunnen bouwen en dat iedereen aan het einde van de dag veilig thuis komt.”

 

 

 

Een gebouw met een verhaal.

Hans werkt nu ruim zes jaar voor Sement Bouw. In deze jaren heeft hij mooie projecten mogen draaien en verwezenlijken, waarbij zijn passie voor de bouw altijd terug te zien was. Als we over zijn mooiste werk praten, toont Hans trots zijn telefoon. We zien op zijn achtergrond: Wessels Zeist Westflank 3A.te Utrecht 

 

“Het tempo lag hoog en wat ik zo mooi vond aan dit project is dat de woontoren voor een deel rust op een staalconstructie. Het is een gebouw dat geschiedenis met zich meedraagt, maar wel in een nieuw jasje is gestoken.”

 

 

92 meter hoog, naast een treinstation.

Wessels Zeist Westflank, het project dat bij Hans een behoorlijke indruk achtergelaten heeft. 

Er heeft zich daar een situatie voorgedaan waardoor hij dit verhaal bijna niet kon navertellen. Met een brok in zijn keel begint hij zijn verhaal. Hans stond op vijftien meter hoog op een gevel een meting te doen. “Dat doe ik wel even” was de gedachte. Hij kijkt naar links en ziet een stijl van van een stelkozijn naast zich vallen, deze splitst vervolgens in twee delen en een voorbijganger ziet de twee delen weer twintig meter de lucht in schieten. Dit alles gebeurde slechts drie meter bij Hans vandaan. “Er zouden deze dag geen werkzaamheden uitgevoerd worden.”

 

Voor Hans was dit project niet alleen een mijlpaal in zijn carrière, maar was het ook een moment waardoor hij besefte dat veiligheid niet voor 100% belangrijk is, maar voor 200%.

recruitment bouw Bouw

Kieran Dekkers

Adviseur Bouw - 06 1490 2650

Ben jij, net als Hans, een ervaren "rot" in het vak en ben jij op zoek naar een volgend uitdagend project? Kieran komt graag met je in contact!

06 1490 2650 kierandekkers@sement.nl