Diploma Bouwkunde op zak, wat nu?

Maaike | Bouwkundig trainee

“Vanaf het begin werd er al flexibel meegedacht. Ik vond het heel fijn dat ze mij de kans boden om in het begin 2 dagen te werken, zodat ik daarnaast 3 dagen per week een opleiding kon volgen.”

 

Laten we even teruggaan naar het begin.

In november 2022 studeerde Maaike af. Diploma Bouwkunde op zak, en nu?

 

“Ik viel een beetje in een zwart gat. Mijn opleiding Bouwkunde vond ik heel leuk, maar wat nu? Ik dacht erover na om 3 dagen per week nog een opleiding te gaan volgen, maar ik wilde de overige 2 dagen eigenlijk heel graag aan het werk! Maar welk bedrijf staat hier nou voor open? Ik wist niet goed hoe ik dit moest aanpakken en raakte in contact met Sement.”

 

Maaike was tijdens haar studie actief betrokken bij studievereniging GRID als voorzitter. In deze periode heeft ze tijdens de welbekende pubquiz Kieran leren kennen.

 

 

Tijd voor een kopje koffie in Gouda!

Tijdens dit gesprek, waar collega Linde ook bij aansloot, ging het vooral om elkaar beter te leren kennen. Wie ben je? Welke richting vind je leuk? Wat voor bedrijf past er bij je? Voordat Maaike begon met studeren lag haar interesse vooral bij ingenieursbureaus. Tijdens het studeren verplaatste haar interesse meer naar architectuur en tijdens het afstuderen kwam ze erachter dat ze renovatie en duurzaamheid toch ook wel heel leuk vond. Wat vooral belangrijk was: Maaike wilde groeien en leren!

 

“Vooral het snelle schakelen vond ik fijn. Naar aanleiding van het gesprek bij jullie op kantoor werden er 4 gesprekken voor mij geregeld; 3 bij aannemers en 1 bij een woningcorporatie. Ik heb hier veel van geleerd en veel kennis uit kunnen halen.”

 

 

Uiteindelijk werd de match gevonden met Visser & Smit Bouw.

“Ik liep dit gesprek uit met een heel fijn gevoel. Ik was ook heel nieuwsgierig geworden door de projecten die zij mij lieten zien. Dit triggerde mij. Ik belde Linde op en vertelde haar: ‘Hier wil ik werken!’”

 

Maaike is toen gestart met een traineeship waarbij zij eerst 2 maanden bij Ontwerp mocht meedraaien, daarna een maand bij Constructie en daarna kon ze aan de slag bij de Werkvoorbereiding. Op alle 3 de afdelingen hield zij zich bezig met hetzelfde project.

 

“Ja heel fijn om zo de verschillende kanten van hetzelfde project mee te krijgen! Ik leer hier superveel van. Dit traineeship zit dus niet vast aan een vaste structuur, ze hebben het heel erg aangepast naar mij als persoon. Iedere trainee volgt een ander traject en dit werkt voor mij heel goed.”

 

 

En nu dus aan de slag bij de werkvoorbereiding.

Maaike vindt het vooral heel erg wennen. Iedere afdeling is anders, met verschillende type personen en een andere werksfeer. Daarnaast is zij recent overgegaan van 2 naar 5 dagen werken per week.

 

“Alle collega’s zijn heel prettig om mee te werken. Iedereen is heel erg toegankelijk, ik kan ze alles vragen!”

 

 

Tussendoor is er nog regelmatig contact tussen Maaike en Linde.

“Ja ik vind het fijn om te communiceren met iemand die mij goed begrijpt, ik voel me altijd heel erg op mijn gemak tijdens onze gesprekken. Vanaf het begin waren jullie heel betrokken en werden er al snel gesprekken opgezet. Jullie dachten echt met mij mee!”

 

Gepubliceerd: 22-03-2024

Linde Boerema recruitment bouw Bouw

Linde Boerema

Adviseur Bouw - 06 8104 4647

Klaar met je opleiding? En net als Maaike op zoek naar een uitdagende startersfunctie? Linde denkt graag met je mee over de mogelijkheden!

06 8104 4647 lindeboerema@sement.nl