Die vraag bleef door mijn hoofd spoken..

Micha | Calculator

“Als ik een doel voor ogen heb, dan ga ik daar voor de volle 100% voor. Ik hou er niet van om dingen half aan te pakken.”

 

 

Micha is een van onze grootste fans als het gaat om de Sement-pubquiz die wij jaarlijks organiseren met studievereniging GRID; de studievereniging voor Bouwkunde studenten van de Hogeschool Rotterdam. Sement is nu al ruim drie jaar actief als hoofdsponsor van deze vereniging, waardoor wij veel in contact komen met gemotiveerde studenten die aan het begin staan van hun carrière. Micha heeft de afgelopen jaren weinig edities van deze pubquiz overgeslagen. In deze jaren is het contact tussen Sement en Micha ontstaan.

 

“De twijfel over ‘Wat wil ik eigenlijk?’ bleef door mijn hoofd spoken. Ik heb verschillende opties onderzocht, waaronder architectuur, constructie en bouwfysica.”

 

 

Wat wil ik eigenlijk?

Micha zijn studietijd was een periode met ups en downs. Hierin speelde de vraag “Wat wil ik eigenlijk?” een grote rol. Met veel doorzettingsvermogen en wilskracht heeft Micha tijdens zijn stageperiodes verschillende onderdelen en afdelingen binnen de bouw kunnen ervaren. Daarnaast pakte hij de herkansingen die op de planning stonden met beide handen aan. Na een periode van hard werken, kon Micha de vlag uithangen en zijn diploma met veel opluchting in ontvangst nemen.

 

 “Ik was bijna klaar met mijn opleiding en vroeg mezelf af: “En nu?” Op dat moment werd ik gebeld door Tristan met de vraag: “Hoe gaat het met je? Ben je er al uit welke richting je op wilt hierna?” Dat was ik nog niet, ik kon op dat moment alle hulp dus goed gebruiken.”

 

 

De handen ineenslaan.

Samen met Sement ging Micha opzoek naar zijn drive en passie. Als kleine jongen was hij altijd al gefascineerd door getallen en tijdens zijn schooltijd behaalde hij goede cijfers voor rekenen. Dit kwam ook ter sprake in de oriënterende gesprekken die gevoerd werden met Sement. Langzaam vielen de puzzelstukjes op zijn plaats.

 

“Na mijn studie was ik echt toe aan de volgende stap: werken.”

 

 

De calculatie in.

Een bouwproject kan niet van start gaan zonder goede voorbereiding. Hierin speelt Micha tegenwoordig een belangrijke rol als Calculator. Hij onderzoekt welke hoeveelheden er nodig zijn voor het gehele bouwproject, vraagt offertes aan, voert een vergelijkingsonderzoek uit en maakt de begroting. Na het harde werken is het afwachten: hebben we het project binnengesleept of niet? In zijn rol als Junior Calculator bij Van Wijnen is hij heel nauwkeurig en zelfs de kleinste details van de bouwtekening ontgaan hem niet.

 

 “De spanning die ik ervaar na het indienen van het verzoek geeft me echt een kick. Op dat moment is er één doel: de opdracht binnenhalen.”

 

 

Een half jaar onderweg.

Micha heeft echt zijn plek gevonden bij Van Wijnen en kan hier zijn calculatie-skills goed inzetten.

 

 “In het begin was het wel even wennen. De overschakeling van school naar 40 uur werken was groot. Mijn collega’s geven mij de ruimte om vragen te stellen en nemen mij volledig op in het team. Ik zit echt op mijn plek!”

 

Linde Boerema recruitment bouw Bouw

Linde Boerema

Adviseur Bouw - 06 8104 4647

Ben jij net als Micha op zoek naar de juiste baan na je studie? Linde komt graag met je in contact!

06 8104 4647 lindeboerema@sement.nl