De brug tussen de architect en de bouwer.

Tim | Projectcoördinator

Na het behalen van zowel zijn bachelor als master in architectuur en het afronden van zijn Beroeps Ervarings Programma (BEP) is Tim officieel geregistreerd Architect. Genoeg kennis en vaardigheden op zak om zijn carrière als architect voort te zetten, maar toch besluit hij een andere weg in te slaan. Hij laat de architectenbureaus achter zich en gaat aan de slag bij een aannemer binnen de bouw. Vanwaar deze keuze?

 

Eerst gaan we even terug in de tijd!

Tim vertelt over een grap die rondgaat binnen architectenbureaus: “Als je vroeger met Lego hebt gespeeld, kan dat een voorteken zijn voor je toekomstige carrière als architect. Ik vorm daar geen uitzondering op!” vertelt Tim lachend.

 

Tegenwoordig ligt zijn interesse iets minder bij de Lego, maar de interesse in het bouwen zit er nog steeds in. Een interesse die zich vervolgens voortzette toen hij architectuur besloot te gaan studeren in Delft. Een Bachelor, Master en afgeronde BEP later is hij officieel geregistreerd architect. Werkervaring heeft hij al op kunnen doen bij 2 verschillende architectenbureaus, maar toch miste er iets. Het stukje realisatie. Tijdens zijn studie en werk lag de focus vooral op het conceptueel denken.

 

“Ik wilde meer leren over het proces van concept naar realisatie en hierdoor de praktische kant ook meer leren begrijpen.”

 

 

Tijd voor een nieuwe stap!

Inmiddels werkt Tim al vier maanden via Sement als projectcoördinator bij Vink Bouw. Waar hij zich als architect ontfermde over het ontwerp, richt hij zich nu bij de werkvoorbereiding op de realisatie van het aangeleverde ontwerp. Door het werken bij een aannemer kan Tim veel waardevolle kennis opdoen. Niet alleen het werk is anders, ook de manier van werken bevalt hem goed.

 

“Er wordt heel simpel en doeltreffend nagedacht, deze houding vind ik heel fijn. ‘Hoe werkt dat? Geen idee, bel iemand op en vraag het!”

 

 

De brug tussen de architect en de bouwer.

Het carrièrepad dat hij voor ogen heeft, is om eerst als projectcoördinator bekwaam te worden met de werkvoorbereiding. Snappen hoe iets gemaakt wordt vind hij belangrijk; een aspect dat voor hem, als architect, nog ontbrak. De geleerde kennis wil hij vervolgens meenemen om later weer meer betrokken te kunnen zijn in het voortraject, waar hij zijn ervaring als projectcoördinator en architect dan kan combineren!’”

 

“Als je een uitspraak maakt over hoe het gemaakt moet worden, moet je ook begrijpen hoe het gemaakt wordt.”

 

 

Hoe heb jij je de afgelopen maanden kunnen ontwikkelen?

“Ik ben in aanraking gekomen met veel nieuwe dingen; het is eigenlijk te veel om op te noemen.”

 

Hij gaat met veel plezier naar zijn werk en vooral het samenwerken en het kunnen sparren met collega’s vindt hij fijn. Dagelijks heeft hij meetings met veel verschillende partijen waarbij ze samen nadenken over hetzelfde project. Binnen Vink bouw wordt er gewerkt vanuit een buddy systeem waarbij Tim gekoppeld is aan een collega waardoor er veel onderlinge kennis gedeeld wordt. Daarnaast geeft hij aan dat ook de projectleider altijd openstaat voor vragen. Al met al een fijne omgeving waar hij veel kan leren en kan groeien als persoon.

 

 

De toekomst

Tim kijkt positief naar de toekomst en verheugt zich op zijn aankomende ontwikkelingen. Naast zijn werkzaamheden bij Vink Bouw werkt Tim ook hard aan zijn eigen onderneming: Studio Stins. De ruimte is er om bij Vink bouw nog veel te kunnen leren, iets waar hij de volle 100% voor wil geven. De keuze om de architectenwereld in te wisselen voor de aannemerij was een keuze buiten zijn comfortzone. Een keuze waar hij nog steeds volledig achter staat en hem de komende tijd veel mooie ontwikkelingen gaat brengen!

 

Gepubliceerd: 13-2-2024

Linde Boerema recruitment bouw Bouw

Linde Boerema

Adviseur Bouw - 06 8104 4647

Net als Tim op zoek naar een functie waarin je jezelf kunt ontwikkelen? Linde denkt graag met je mee over de mogelijkheden!

06 8104 4647 lindeboerema@sement.nl