Het leven van anderen een stukje beter maken.

Tom | Woonconsulent

“Ik ben opgegroeid in een familie waar we allemaal erg veel om elkaar geven en altijd voor elkaar klaar staan. Door deze warme familieband is mijn zorgzaamheid voor de mens gegroeid.” 

 

Laten we even teruggaan naar het begin.

“Joh, wat zou je nou willen? Weet je al wat voor werk je later wilt doen?” Een vraag die Tom op elfjarige leeftijd van zijn vader kreeg. Een echt antwoord kon hij toen nog niet geven. Wat hij wel zeker wist, was dat hij graag mensen wilde helpen.

 

De opleidingskeuze die Tom vervolgens op vijftienjarige leeftijd maakte, bleek de basis voor zijn carrièrepad. Zijn keuze viel op de studie Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening, met de insteek om later sociaal een steentje te kunnen bijdragen. Wat dit verder precies inhield, was voor hem nog een zoektocht. Tijdens zijn stage bij De Sleutels in Leiden viel alles langzaam op zijn plek. Deze leerzame stage bleek de start van zijn verdere carrière.

 

Zijn ontwikkeling tot een gedreven Woonconsulent.

Waar Tom binnenkwam bij De Sleutels als een kleine en verlegen jongen, liep hij na deze stageperiode met een bak aan kennis en zelfverzekerdheid de deur uit.

 

“Ik ben daar echt volwassen geworden. Waar op school het maken van de juiste begeleidingsplannen centraal stond, was het bij De Sleutels belangrijk om hierin bepaalde kaders te stellen. Een voorbeeld hiervan is het aangeven van grenzen, zo heb ik geleerd dat in sommige gevallen ‘nee’ ook een antwoord is.”

 

 

 

Tijd voor de volgende stap.

Een fulltime studie volgen en daarnaast vast een aantal uur werken, een combinatie die voor sommigen lastig lijkt. Voor Tom lag hier juist de uitdaging in. Hij haalde zijn propedeuse binnen het gestelde jaar en bleef, ook na zijn studie, werkzaam bij de GGZ.

 

“Wat ik leerde op school, kon ik gelijk toepassen op werk. Hierdoor werd mijn geleverde werk ook meer eigen.”

 

Na vijf jaar werkzaam te zijn geweest als Herstel Begeleider bij de GGZ, was het voor Tom tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

 

“Door mijn werkervaring bij GGZ hoorde ik veel verhalen die veel indruk op mij hebben gemaakt. Hierdoor heb ik echt geleerd om met iemand mee te voelen en daarnaast ook altijd een kritische blik te houden om te onderzoeken of het vertelde verhaal ook echt de waarheid is.”

 

 

 

Terug naar waar het allemaal begon: de corporatiewereld.

Na zijn werktijd bij de GGZ besloot hij te solliciteren bij De Goede Woning, waar hij nu al drieënhalve maand met veel plezier werkt. Overlastzaken, woonfraude, bewonersbegeleiding en participatie zijn thema’s waar Tom zich nu, in zijn functie als Woonconsulent, mee bezighoudt.

 

 

De onderste steen boven halen.

Als Tom omschrijft wat hij zo mooi vindt aan zijn werk, is dat hij de onderste steen boven kan halen. Wat is hier aan de hand? Speelt er nog meer? Mede door de ervaring die hij op heeft gedaan bij de GGZ, kan hij binnen dit vraagstuk adequaat handelen.

 

“De situatie die mij het meeste bijgebleven is, was een huisbezoek waarbij er een woning ernstig vervuild was. Op dat moment voelde ik de noodzaak om in actie te komen om het voor deze persoon weer een stukje fijner te maken.”

 

De rol die Tom vervult binnen de Goede Woning herinnert hem er iedere dag aan waarom hij dit carrièrepad gekozen heeft: het leven van anderen een stukje beter maken.

Marleen Vink Wonen en Vastgoed Recruitment Wonen en Vastgoed

Marleen Vink

Adviseur Wonen - 06 4217 0807

Ben jij net zo ambitieus als Tom en toe aan de volgende stap in jouw carrière? Marleen denkt graag met je mee over de mogelijkheden!

06 4217 0807 marleenvink@sement.nl